Základná škola získala 188.351 eur na modernizáciu vyučovania

17.02.2012 Galanta

Galanta 17. februára (TASR) - Projekt Základnej školy (ZŠ) Zoltána Kodálya s vyučovacím jazykom maďarským v Galante bol úspešný a škola získala finančné prostriedky vo výške 188.351 eur na implementáciu a modernizáciu vyučovacieho procesu. Trvanie projektu je naplánované na 24 mesiacov a začiatok implementácie je už v školskom roku 2012/2013, TASR informovala prednostka - hovorkyňa Mestského úradu v Galante Henrieta Csemezová.

\"ZŠ sa uchádzala o pridelenie nenávratného finančného príspevku v spolupráci s mestom Galanta cez Sprostredkovateľský orgán pod riadiacim orgánom pre operačný program Vzdelávanie: Agentúru Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pre štrukturálne fondy EÚ na projekt Digitálne vyučovanie pre žiakov,\" uviedla hovorkyňa. Strategickým cieľom projektu je skvalitniť výstupy vzdelávania na ZŠ pre potreby trhu práce vo vedomostnej spoločnosti inováciou obsahu a metód vzdelávania s využitím digitálnych a informačno-komunikačných technológií.

Podľa prednostky inovácia didaktických prostriedkov vo vyučovacom procese, ktoré napomôžu rozvíjať kľúčové kompetencie žiakov, je mimoriadne dôležitá. \"Treba orientovať prípravu a ďalšie vzdelávanie pedagogických zamestnancov na získavanie a rozvoj kompetencií potrebných na premenu tradičnej školy na modernú,\" zdôraznila. Dodala, že víziou školy v súvislosti s projektom je smerovať výchovno-vzdelávaciu činnosť k príprave žiakov na život, ktorý od nich vyžaduje, aby boli schopní kriticky a tvorivo myslieť a účinne riešiť problémy.

Do projektu budú zapojení všetci žiaci školy, pre ktorých sa vďaka realizácii projektu stane vyučovanie zaujímavejšie, pútavejšie a ľahšie prijímané. \"Vďaka projektu všetky učebne, bežné aj odborné, budú vybavené modernou informačnou technológiou, t.j. vyučovanie sa stane interaktívnym. Každá učebňa bude vybavená novou keramickou tabuľou, projektorom a počítačom s možnosťou napojenia na internet,\" priblížila Csemezová a pripomenula, že realizácia projektu zároveň prispeje k zmene predstáv o škole ako inštitúcie určenej na memorovanie vedomostí a predstaví sa ako inštitúcia ochotná a schopná reagovať na napredovanie využívania vedecko-technických prostriedkov v každodennom živote.
 

Vyberte región